fredag den 31. januar 2014

Fattigmands batteripack til speedlights

Er med tiden blevet lidt træt af konstant at skifte batterier på mine speedlight's

Man kunne selvfølgelig investere i studie flashes, men det løser kun problemet ved brug derhjemme. Der findes selvfølgelig også batterier til brug på location, men så er det de store sedler der skal op af pungen.

Man kunne selvfølgelig også købe nye speedlight's hvor der kan bruges batteripack eller extern strømforsyning, men igen skal der store sedler op ad lommen.

Så hvis du ligesom mig er på lavbudget(eller bare kan lide at skille ting ad:) så kan man hacke sine nuværende speedlight's og få noget seriøs batteri tid:)

Skal lige for god ordens skyld sige, at hvis du ødelægger dine speedlight's, får stød eller andet, efter at have læst dette, frasiger jeg mig alt ansvar!


Jeg brugte:

Speedlight
Loddekolbe
Loddetin
Skævbider
Isoleringstape
2 leder kabel
DC han og hun stik, kan fåes i elektronikforretninger eller på Ebay
Batteri fra kasseret batteriboremaskine og en lader
Div. skruetrækkere


Jeg startede med et batteri fra en defekt Black and Decker 14,4V skruemaskine. Jeg skilte batteriet ad og konstaterede at der var 12 celler af hver 1,2V. Altså det samme som et alm. 1,2V Genopladeligt AA batteri. Alle celler er serieforbundet så de samlet giver 14,4V. Det har jeg så delt i 3x4 Celler, så jeg kan lave 3 Batteripakker af 4,8V.
Jeg loddede kabel og DC stik på hver batteripack og de har fået en god gang sort tape, for den der professionelle finish:)Med en strips tapet i enden har jeg lavet et ophæng så de kan hænge på lys-stativet.
Næste trin var mine to Yongnuo 460II speedlight's.
Jeg åbnede dem op og fjernede pc-porten i siden af flashen. Derefter loddede jeg kabel på + og - siden trak kablet ud af hullet hvor pcporten sad og loddede et DCstik på kablet.Dernæst kunne jeg tilslutte speedlighten til batteripacken.

Og vupti!

En ghetto batteripack til speedlights:) Med MASSER af power!
De flere ampere der er på skruemaskinebatteriet har den dejlige bivirkning at mine speedlight's recycler dobbelt så hurtigt! omkring 1,5 sek på fuld styrke!

Jeg har ikke testet batteri levetiden endnu, men gætter på at de holder en del længere end mine AA batterier:) og så har jeg 3 stk!

Men hvad med ladning, nu når jeg har delt de 12 celler i 3 dele?

Jeg har moddet min lader til batteriet ved hjælp af 3 DC stik der sidder i serie. Når jeg kobler alle 3 batterier på er der 14,4V og jeg kan lade dem som om det var et normalt skruemaskinebatteri.God fornøjelse:)Ingen kommentarer:

Send en kommentar